Huren, leasen of kopen?

Huren, leasen of kopen?

Een auto kopen is een grote uitgave in één keer. Voor sommige mensen is dat niet haalbaar en daarom zijn er naast het kopen van auto's ook andere mogelijkheden zoals leasen en huren.

Auto leasen

Een auto leasen is een goede optie in situaties waarbij men niet direct over een grote som geld beschikt. Vooraf worden er afspraken gemaakt over de maandelijkse vergoeding en de tijdsduur van het leasecontract. Dit wordt allemaal in het contract opgenomen. Voor bedrijven is het aanbieden van leaseauto's erg aantrekkelijk, aangezien leasen BTW is belast. Voor particulieren is leasen daarentegen minder aantrekkelijk omdat de kosten maandelijks hoger zijn.

Een auto huren

Naast leasen is er ook nog de mogelijkheid om een auto te huren. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer u maar voor een bepaalde tijd een auto nodig hebt, zoals tijdens een vakantie. De kosten van het huren van een auto lopen erg uiteen. Dit komt omdat de kosten worden berekend aan de hand van een aantal factoren zoals welke auto u wilt huren en voor hoelang. Daarnaast moet er vaak ook borg worden betaald bij het huren van een auto.

Enkele tips: kijk goed of er geen beschadigingen of andere tekortkomingen aan de auto zijn voordat u het contract tekent. Doe dit om te voorkomen dat u aansprakelijk wordt gesteld voor eventuele schade.

Kopen, leasen of toch huren?

Wanneer u een auto gaat kopen, heeft u een groot geldbedrag nodig. Ook de kosten voor belasting, verzekering, onderhoud en APK zijn hierbij van belang. Het voordeel van het kopen van een auto is daarentegen dat u voor een lange tijd over een auto beschikt.

Gaat u leasen? Dan dient u maandelijks een bedrag te betalen. U kunt ook voor een bepaalde tijd een auto leasen. Dit is handig wanneer u niet voor altijd een auto nodig hebt.

Een auto huren is tot slot ideaal wanneer u de auto slechts voor een korte tijd nodig hebt. U maakt samen met de verhuurder afspraken en stelt een bedrag vast zodat u precies weet waar u aan toe bent. Dus heeft u voor een korte tijd een auto nodig? Dan kunt u deze het beste huren!

Wilt u uw bedrijf ook laten opnemen in ons overzicht? Vul dan hier uw gegevens in!

Huur goedkoop een auto of bestelbus bij Busjehuren.nl!

Terug naar overzicht
Auto verkopenAuto kopenAutovakantie rondreisAutobanden kopenDe goedkoopste autoverzekering!Autopech en hulp nodig?Auto-onderdelen (nieuw)Auto-onderdelen (tweedehands)AutoruitenAutoschadeAuto reclameAutoboekenAuto achtergronden / wallpapersAutorijscholenAuto leasen
autobedrijven-totaal.nl.nl 2017 2023 | Sitemap Disclaimer | Privacybeleid | Algemene voorwaarden | Auto-media |