Een ongeluk: wat nu?!

Een ongeluk: wat nu?!

Regelmatig gebeuren er ongelukken in het verkeer. Volledig buiten uw schuld om of niet: het is noodzakelijk om te weten wat u moet doen bij een ongeluk! Welke stappen dienen er ondernomen te worden? Wij leggen het u uit.

Wat te doen bij een ongeluk?

Hoe klein het ongeluk ook is, vul altijd het schadeformulier in. Zorg er daarom voor dat u altijd standaard een schadeformulier in uw auto heeft liggen. Verzamel alle gegevens van de tegenpartij, maak foto's van het ongeval en voeg dit allemaal bij het schadeformulier.

Wanneer het schadeformulier is ingevuld, dient u contact op te nemen met de verzekeraar. Zowel uw eigen verzekeraar als de verzekeraar van de tegenpartij moeten worden ingeschakeld. Beide verzekeringen kunnen dan bekijken wie de oorzaak van het ongeval is.

Wat wordt er allemaal verzekerd?

Wat er allemaal wordt verzekerd hangt af van welke verzekering u heeft. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van uw verzekering, zodat u altijd weet wat u kunt verwachten. Verdiep u dus eens goed in de voorwaarden van uw verzekering zodat u goed bent voorbereid, mocht er iets gebeuren.

Letselschade

Schade aan het voertuig wordt materiële schade genoemd. Is er sprake van lichamelijke of geestelijke schade? Dan wordt dit letselschade genoemd. Wanneer er sprake is van letselschade is het verstandig om een letselschade advocaat in te schakelen welke u kan helpen met het verhalen van de schade op de tegenpartij.

Auto onderdeel nodig? Bekijk hier het assortiment van Rexbo >>

Terug naar overzicht
Auto verkopenAuto kopenAutovakantie rondreisAutobanden kopenDe goedkoopste autoverzekering!Autopech en hulp nodig?Auto-onderdelen (nieuw)Auto-onderdelen (tweedehands)AutoruitenAutoschadeAuto reclameAutoboekenAuto achtergronden / wallpapersAutorijscholenAuto leasen
autobedrijven-totaal.nl.nl 2017 2023 | Sitemap Disclaimer | Privacybeleid | Algemene voorwaarden | Auto-media |