Dit moet je weten over het importeren van een auto uit Duitsland

Dit moet je weten over het importeren van een auto uit Duitsland!

Je hoort het de laatste jaren steeds vaker: een auto importeren uit Duitsland. Dat is ook niet zo gek. Onze Oosterburen staan namelijk bekend als hét autoland van Europa. Je kunt er dan ook terecht voor een ruim aanbod aan auto’s. En gezien alle moderne technologische mogelijkheden, kun je eenvoudig vanuit huis al alle autoverkoopsites uit Duitsland uitpluizen, zodat je goed voorbereid naar Duitsland gaat. Voor informatie over het importeren van een auto uit Duitsland, kun je op Easyimport.nl kijken. In dit artikel kom je alles te weten over het importeren van een auto uit Duitsland en alle voordelen daarvan.

Waar moet je op letten bij het importeren van een auto?

Voordat je overgaat tot het importeren van een auto uit Duitsland, is het goed om te kijken of het de moeite wel waard is. Zorg ervoor dat je zeker weet dat de auto niet in Nederland te verkrijgen is, anders rijd je helemaal voor niets naar Duitsland en dat kost – tenzij je in de buurt van het Duitse autobedrijf woont – heel wat benzine. De auto kan dan misschien wel wat goedkoper zijn dan in Nederland, het gaat er vooral om welk bedrag er onder de streep uitkomt. Ben je ook bewust van het volgende: het kan zijn dat een geïmporteerde auto minder restwaarde heeft dan een Nederlandse auto als je deze na verloop van tijd inruilt of verkoopt. Koop daarnaast bij voorkeur bij een merkdealer.

Wat moet je regelen als de auto eenmaal in Nederland is?

Ook na de aanschaf moeten er nog wat dingen geregeld worden, voordat je een kenteken krijgt. Allereerst moet je de auto laten keuren of een kentekenonderzoek doen bij de RDW. Ook moet je de BPM taxeren en een afgifte belastingaangifte doen voor de verschuldigde rest-BPM (belasting van Personenauto’s en motorrijwielen). Nadat je de belastingaanslag hebt ontvangen, moet je deze direct betalen. Ongeveer een week later zul je je kenteken ontvangen en moet je een kentekenplaat laten maken. Je zult automatisch een aanslag van de motorrijtuigenbelasting ontvangen. Wel moet je zelf nog de verzekering regelen. Volg alle stappen nauwkeurig: zo weet je zeker dat alles straks helemaal goed geregeld is.

Wat zijn de voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland?

Je merkt het: het importeren van een auto uit Duitsland is een heel gedoe. Het zou dan ook lang niet zo populair zijn geweest als het niet zo veel voordelen had. Een auto uit Duitsland kan namelijk wel twintig procent goedkoper zijn dan een uit Nederland. Ook is het goed mogelijk om met de autohandelaars te onderhandelen. Bovendien is er dankzij het grote aanbod meer keus dan in Nederland. En aangezien de Duitsers echte autoliefhebbers zijn, worden de auto’s een stuk beter onderhouden. Bijna alle auto’s die te koop zijn, hebben al een onderhoudsbeurt gehad. Ook zien de auto’s en luxe uit, zowel van binnen als van buiten.

Terug naar overzicht
Auto verkopenAuto kopenAutovakantie rondreisAutobanden kopenDe goedkoopste autoverzekering!Autopech en hulp nodig?Auto-onderdelen (nieuw)Auto-onderdelen (tweedehands)AutoruitenAutoschadeAuto reclameAutoboekenAuto achtergronden / wallpapersAutorijscholenAuto leasen
autobedrijven-totaal.nl.nl 2017 2024 | Sitemap Disclaimer | Privacybeleid | Algemene voorwaarden | Auto-media |