De procedure van een auto wrappen uitgelegd

De procedure van een auto wrappen uitgelegd

In de wereld van autostyling wordt je ‘auto laten wrappen’ steeds populairder. Maar wat houdt dit proces precies in? Het klinkt misschien als een complexe taak, maar in werkelijkheid is het wrappen van een auto een kunstvorm die een combinatie van vaardigheid, precisie en creativiteit vereist. In dit artikel zullen we de stappen van het auto wrappen proces uitlichten.

Voorbereiding voor het wrappen

Zoals bij elke kunstvorm begint ook het proces van auto wrappen met een blanco canvas. Echter, in dit geval is het canvas je auto. De eerste stap is het grondig reinigen van het voertuig. Elk stukje vuil of gruis kan de hechting van de wrap beïnvloeden, dus een grondige schoonmaakbeurt is essentieel. Het is belangrijk om elk oppervlak van de auto, inclusief de kleinste hoekjes en kieren, te reinigen. Vervolgens wordt de auto gedroogd om ervoor te zorgen dat er geen vocht onder de wrap terechtkomt. Dit zou later kunnen leiden tot problemen zoals blaarvorming of peeling.

Het aanbrengen van de wrap

Zodra de auto volledig is gereinigd en gedroogd, kan het echte wrappen beginnen. De wrap, die uit een dunne vinylfolie bestaat, wordt zorgvuldig aangebracht op het oppervlak van de auto. Als je je auto laat wrappen door Proautotint wordt er een krasvaste folie gebruikt, dit zorgt ervoor dat de wrap tegen kleine veelvoorkomende krasjes bestendig is. Dit is een nauwkeurig proces waarbij elk stukje folie precies moet passen. Vaak wordt er begonnen met de grootste delen van het voertuig, zoals de motorkap of de zijpanelen, en worden vervolgens de kleinere delen aangepakt. De folie wordt strak aangebracht om ervoor te zorgen dat er geen luchtbellen of rimpels ontstaan.

De afwerking

Nadat alle stukken folie op de auto zijn aangebracht, volgt de afwerking. Dit houdt in dat de randen van de wrap zorgvuldig worden afgesneden en afgewerkt om een naadloze look te creëren. Daarnaast wordt er ook een hittekanon gebruikt om de folie te helpen hechten en eventuele resterende luchtbellen te verwijderen. Het resultaat? Een auto met een gloednieuw uiterlijk, of het nu gaat om een gewaagd nieuw kleurenschema, een advertentie voor je bedrijf, of gewoon een beschermende laag tegen de elementen.

Zelf proberen

Het proces van een auto wrappen is niet iets dat je zelf thuis kunt doen, tenzij je over de juiste vaardigheden en spullen beschikt. Het is een taak voor professionals, mensen die de tijd en moeite hebben genomen om deze vaardigheid te leren en te perfectioneren. Foutjes kunnen tijdens het wrappen namelijk heel snel gemaakt worden, waardoor heel de wrap er af moet en opnieuw moet worden gedaan. Kies daarom voor een professional als je je auto wilt laten wrappen.

Terug naar overzicht
Auto verkopenAuto kopenAutovakantie rondreisAutobanden kopenDe goedkoopste autoverzekering!Autopech en hulp nodig?Auto-onderdelen (nieuw)Auto-onderdelen (tweedehands)AutoruitenAutoschadeAuto reclameAutoboekenAuto achtergronden / wallpapersAutorijscholenAuto leasen
autobedrijven-totaal.nl.nl 2017 2024 | Sitemap Disclaimer | Privacybeleid | Algemene voorwaarden | Auto-media |