5 redenen waarom je nu je auto moet chippen

5 redenen waarom je nu je auto moet chippen

Ken je dat gevoel? Voor het stoplicht staan en bij het wegrijden net even iets sneller zijn dan je buurman. Of op de snelweg je voorganger nog net even inhalen voordat de banen weer van drie naar twee gaan. Dat gevoel van onoverwinnelijkheid... Dat kan nu, zonder dat je daar een hele dure of in basis supersnelle auto voor nodig hebt. Door chiptuning toe te passen verbeter je de prestaties van je auto en krijgt je auto meer power! Het chippen van je auto hoeft niet eens veel te kosten.

Wat is chiptuning?

Alle motoren in moderne auto’s worden tegenwoordig door een computer (ECU) aangestuurd. Deze bestaat uit een grote hoeveelheid computerchips. Deze chips, die voorzien zijn van software, reguleren onder andere de hoeveelheid ingespoten brandstof, de turbodruk en het ontstekingstijdstip in je auto. Bij chiptuning optimaliseren wij de software in deze computer. Deze is vaak ruim binnen de maximale belasting van je motor geschreven. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om de motor meer vermogen te geven. In de nieuwste auto’s is in sommige gevallen de auto voorzien van een anti chiptuning beveiliging. Dit is echter geen probleem. Deze beveiliging kan makkelijk worden omzeild door rechtstreeks de chips aan te spreken.

Chiptuning is toegestaan!

Mocht je eraan twijfelen, chiptuning is volledig legaal. Chiptuning is namelijk uitsluitend een softwarematige ingreep en het maakt geen grote veranderingen aan de motor zelf. Chiptuning kan worden toegepast zonder dat dit enige schade veroorzaakt aan je auto.

Voordelen van chiptuning

Chiptuning zorgt ervoor dat het rendement van de motor wordt verhoogd waardoor er bij een onveranderde rijstijl brandstof kan worden bespaard. Dat lijkt onlogisch, omdat het vermogen van de auto wordt opgehoogd. Echter, de vermindering van het verbruik van brandstof ontstaat als de auto op zijn maximale capaciteit kan rijden. Daarnaast zal je als bestuurder, los van het feit dat je door chiptuning de topsnelheid van je auto verhoogd, meer rijcomfort en souplesse ervaren. De motor wordt levendiger en reageert sneller op gaspedaalbewegingen. Tot slot, met een snelle auto maak je natuurlijk meer indruk! Jij bent straks de baas op de weg!

Let op!

Chiptuning heeft vele voordelen. Het vergroot het rijplezier, geeft je auto meer power en kan je zelfs brandstof besparen. Daarbij is het wel belangrijk dat je goed oplet bij welke garage jij jouw auto laat tunen. Veel garages kunnen de grote verschillen in capaciteit overdrijven. Vaak zijn deze niet realistisch. Lees je van tevoren goed in en bespreek heel duidelijk je wensen. Een goede voorbereiding zal ervoor zorgen dat jij uitsluitend geniet van jouw ‘nieuwe’ auto. Bekijk deze website voor alle mogelijkheden!

Terug naar overzicht
Auto verkopenAuto kopenAutovakantie rondreisAutobanden kopenDe goedkoopste autoverzekering!Autopech en hulp nodig?Auto-onderdelen (nieuw)Auto-onderdelen (tweedehands)AutoruitenAutoschadeAuto reclameAutoboekenAuto achtergronden / wallpapersAutorijscholenAuto leasen
autobedrijven-totaal.nl.nl 2017 2022 | Sitemap Disclaimer | Privacybeleid | Algemene voorwaarden | Auto-media |