Een auto overschrijven

Een auto overschrijven – hoe doe je dat?

Heeft u een nieuwe auto gekocht? Dan moet het kenteken nog op uw naam komen te staan. Wanneer u uw auto juist hebt verkocht aan een particulier, is het van belang dat de koper de auto op zijn/haar naam laat zetten. Dit wordt ook wel het overschrijven van de auto genoemd. Verder moet de auto worden aangemeld bij de RDW zodat zaken zoals de verzekeringsplicht gecontroleerd kunnen worden. Hoe u dat doet en wat u daar allemaal voor nodig hebt leest u hieronder.

De auto overschrijven bij het postkantoor

Bij ruim 900 postkantoren in Nederland is het mogelijk om een auto te laten overschrijven. Zolang het kenteken niet is overgeschreven op de naam van de koper, blijft u risicodrager en komen alle kosten voor uw rekening. Daarom is het verstandig dat u als eigenaar nooit de papieren en de sleutels meegeeft aan de nieuwe eigenaar zonder mee te gaan naar het postkantoor. Door dit samen te doen voorkomt u hoge boetes en andere grote risico's.

Auto overschrijven: wat heb ik nodig?

Voor het overschrijven van uw auto heeft u naast uw rijbewijs nog een aantal zaken nodig die u mee moet nemen naar het postkantoor. Wanneer u nog beschikt over een oud rijbewijs, dient u deel IB en II mee te nemen voor het overschrijven van de auto. Bent u eigenaar van een nieuw rijbewijs (kentekencard), dan moet u deze inclusief de volledige tenaamstellingscode meenemen.

Wanneer het overschrijven heeft plaatsgevonden, ontvangt u een vrijwaringsbewijs. Dit is een bewijs dat u niet meer eigenaar bent van de auto. U heeft dit bewijs bijna altijd nodig om een autoverzekering te kunnen beëindigen.

Uw nieuwe auto aanmelden

Wanneer u een nieuwe auto hebt gekocht, krijgt u het eerste deel van de tenaamstellingscode bij het postkantoor. Het tweede deel en de kentekencard worden opgestuurd naar uw huisadres. Bewaar deze documenten zorgvuldig, want voor het verkopen van de auto in de toekomst heeft u deze documenten weer nodig.

Ook worden opgenomen in ons overzicht? Vul dan hier uw gegevens in.

Verkoop uw auto gratis en veilig via Auto Vendi.

Auto Verkopen

Terug naar overzicht
Auto verkopenAuto kopenAutovakantie rondreisAutobanden kopenDe goedkoopste autoverzekering!Autopech en hulp nodig?Auto-onderdelen (nieuw)Auto-onderdelen (tweedehands)AutoruitenAutoschadeAuto reclameAutoboekenAuto achtergronden / wallpapersAutorijscholenAuto leasen
autobedrijven-totaal.nl.nl 2017 2021 | Sitemap Disclaimer | Privacybeleid | Algemene voorwaarden | Auto-media |